Frågor och svar

Kostar det något att jämföra lån?

Jämförelsen är helt kostnadsfri och det fungerar precis som om du skulle gått direkt till respektive långivares egna hemsida och jämfört själv. Enda skillnaden är att vi har samlat all information åt dig. Vår ersättning kommer från långivaren som tack för att vi hjälp dem hitta en ny kund och påverkar aldrig dina priser eller villkor.

Varför ska jag jämföra lån hos Lånapengarna.nu?

På LånaPengarna.nu har vi samlat en stor del av Sveriges största långivare för att göra det enkelt för dig som kund att få en överblick över de erbjudanden som finns. Tjänsten är helt och hållet kostnadsfri för dig som behöver låna pengar och överblicken du får gör det enklare för dig att se var du kan låna pengar med låg ränta.

Hur mycket pengar får jag låna?

Du kan låna upp till 500 000 kr utan säkerhet. Om du sedan får låna pengar eller inte beror på en rad aspekter till skiljer sig från långivare till långivare. Exempel på dessa är anställningsform, om du har någon medsökande eller inte och om du har någon betalningsanmärkning eller inte.

Vad kan jag få för ränta?

Räntan skiljer sig även den väldigt mycket från långivare till långivare. Här spelar en hel del faktorer roll tillsammans med en rad andra som din ålder och inkomst som används för att bedöma din återbetalningsförmåga och kreditrisk.

Kommer ni att göra en kreditupplysning?

Nej, LånaPengarna.nu gör aldrig någon kreditupplysning. Kreditupplysningen görs alltid av respektive långivare eller låneförmedlare. Hos visa långivare kan du även ansöka om att låna pengar utan kreditupplysning från UC.

Vad avgör om jag får låna pengar?

Om du får låna pengar eller inte bestäms av långivarna. Här tas en rad olika faktorer med i beräkningen och vilka dessa faktorer är skiljer sig från långivare till långivare. Vanliga faktorer är ålder, årsinkomst och om du har någon betalningsanmärkning eller inte.

Kan jag låna pengar trots en betalningsanmärkning?

Ja, idag finns långivare som du kan låna pengar från trots en betalningsanmärkning från. En betalningsanmärkning innebär alltså inte med automatik att du inte får låna pengar.

Vilka långivare jämför ni?

På vår sida kan du jämföra lånevillkor från en majoritet av Sveriges långivare. Exakt vilka långivare du kommer stöta beror på vem du är och hur mycket pengar du behöver låna men samtliga långivare som vi presenterar är seriösa aktörer och är noggrant granskade och godkända.

Hur snabbt kan jag få pengarna utbetalda?

På mindre lån (under 9 000 kr) så kan du ofta få pengarna utbetalda direkt samma dag som du gör ansökan. Sker ansökan på helgdag eller röd dag sker utbetalning allt som oftast kommande bankdag.

På större lån (över 9 000 kr) är den vanligaste utbetalningstiden 3-5 bankdagar från beviljad låneansökan men även här kan det skilja sig från långivare till långivare.

Vad är åldergränsen för att få låna pengar?

Den lagstadgade åldersgränsen för att få låna pengar är 18 år. En del långivare har dock valt att sätta en högre åldersgräns. Skulle det vara så att du för ung för att få låna pengar hos en viss bank så kommer denna självklart inte visas i din jämförelse.

Vad är skillnaden mellan långivare och låneförmedlare?

En långivare är den part som i slutändan betalar ut pengarna till dig som låntagare. En låneförmedlare sköter kontakten mellan dig som låntagare och långivare för att underlätta processen, ofta utan extra kostnader. Exempel på låneförmedlare som LånaPengarna.nu samarbetar med är Lendo och Advisa. Exempel på långivare är IKANO Bank och ICA Bank.

Varför kan jag inte se en mer exakt ränta för större lån?

För att kunna ge dig en mer exakt ränta på större lån vill långivarna ha mer information om dig som låntagare. Det gör dem för att mer exakt kunna bestämma din återbetalningsförmåga och kreditrisk. För att komma till dessa frågor klickar du dig helt enkelt vidare till långivarens egna hemsida och fortsätter processen där.

Vem kontaktar jag om jag har frågor?

Vi eventuella frågor om villkor, priser, räntor eller andra frågor rörande dina lånevillkor hänvisar vi till respektive långivare som kommer kunna ge de absolut bästa svaren gällande sina egna erbjudanden och villkor.

Har du frågor om den här sidan så kan du kontakta oss här.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka