Låna pengar med betalningsanmärkning

Jämför villkor och se vilka långivare som accepterar betalningsanmärkningar

-
+
10000
Sökresultat
0 långivare hittades
Långivare Lånebelopp Lånetid Betalnings-
anmärkning
Effektiv
ränta
Kostnad Återbetala

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Exempel
Att låna 3000 kr med betalningsanmärkning i 30 dagar med en räntekostnad på 198 kr ger en effektiv ränta på 118% och totalt 3 198 kr att återbetala.

Vissa långivare accepterar betalningsanmärkningar

Man som lånar pengar med betalningsanmärkning

Du kan låna pengar med betalningsanmärkning hos vissa nätbaserade långivare förutsatt att du har en ordnad ekonomi i övrigt. Nedan följer några punkter som talar för att du har en ordnad ekonomi. Alla långivare tar inte hänsyn till alla dessa punkter men samtliga är fördelar för dig när du ansöker om ett lån. Det långivarna tittar på är:

Svårare att låna mycket pengar med betalningsanmärkning

Många tror att det endast går att låna en mindre summa pengar som t.ex. ett SMS-lån, om man har en betalningsanmärkning, men det stämmer inte. Däremot kan det vara svårare att få större lånesummor beviljade om du ansöker om ett lån med betalningsanmärkning, eftersom att det innebär en större risk för långivaren. Den ökade risken innebär också att din totala lånekostnad i regel blir högre.

Innan du lånar pengar med betalningsanmärkning så tänk på att pengarna alltid ska betalas tillbaka. Låna därför aldrig pengar med betalningsanmärkning om du inte är helt säker på att du kan betala tillbaka pengarna inom överenskommen återbetalningstid, vilken oftast är inom 15-90 dagar.

Höga räntor och avgifter vid utebliven återbetalning

Missar du att betala tillbaka de pengar du har lånat medför det en årlig straffränta om 24-30% och en lagstadgad påminnelseavgift på 60 kr. Exakt dröjsmålsränta hittar du på respektive långivares hemsida. Har du inte möjlighet att betala tillbaka de pengar du har lånat, trots kontaktförsök och påminnelser, så skickas ärendet vidare till inkasso vilket medför en inkassoavgift på 180 kr.

Kan du fortfarande inte betala tillbaka det du lånat trots inkasso så skickas ärendet vidare till Kronofogden vilket medför kostnader om 640 kronor och eventuellt 600 kronor ytterligare för varje år Kronofogden handlägger ärendet.

Direkt avslag om du har skuld hos Kronofogden

Försöker du låna pengar med betalningsanmärkning och har ett skuldsaldo hos Kronofogden sedan tidigare så kommer din ansökan inte bli beviljad. Det är inget långivarna själva kan påverka utan är stadgat i konsumentkreditlagen.

Skulle du ha en skuld hos Kronofogden gäller det helt enkelt att du betalar av denna innan du kan ansöka om ett lån igen. Ibland räcker dock inte det. Vissa långivare kräver nämligen att det gått 2 år sedan du senast hade en skuld hos Kronofogden innan du kan få ett lån beviljat igen. Långivare tar inte hänsyn till om du själv betalat av skulden eller om den försvunnit i och med en skuldsanering.