Låna pengar utan jobb

Jämför villkor och se vilka långivare som saknar krav på jobb

-
+
10000
Sökresultat
0 långivare hittades
Långivare Lånebelopp Lånetid Inkomstkrav Effektiv
ränta
Kostnad Återbetala

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Exempel
Att låna 3000 kr utan jobb i 30 dagar med en räntekostnad på 198 kr ger en effektiv ränta på 118% och totalt 3 198 kr att återbetala.

Var försiktig med att låna pengar som arbetslös

Man behöver låna pengar utan jobb

Flera nätbaserade långivare godkänner att du ansöker om ett lån utan jobb. Ett jobb skulle däremot innebära en fördel för dig som låntagare då det försäkrar långivaren om att din framtida betalningsförmåga troligtvis är tillräckligt stark för att du ska kunna betala tillbaka pengarna i tid. Är du däremot är utan jobb kan det bli svårare att få ett lån men långt ifrån omöjligt. Många långivare kan bevilja dig att låna pengar utan något krav på jobb. De lägger mer vikt vid andra faktorer när de gör en bedömning av din framtida återbetalningsförmåga.

Att låna pengar utan jobb innebär inte bara en risk för långivaren utan även för dig som låntagare. Ett jobb innebär regelbunden inkomst som hjälper dig betala tillbaka pengarna tillsammans med dina lånekostnader. Utan jobb eller annan regelbunden inkomst finns risken att du inte kommer kunna betala tillbaka de pengar du lånat. Till en början innebär det ännu större lånekostnader i form av olika avgifter och till slut kan ärendet hamna hos Kronofogden, vilket är något du verkligen vill undvika eftersom det påverkar dina framtida möjligheter till att få lån mycket negativt.

Vissa långivare accepterar att du lånar pengar utan jobb

Det finns långivare som går med på du ansöker om att låna pengar utan jobb. Hos dessa långivare är andra faktorer viktigare, till exempel medlåntagare, din personliga ekonomiska profil och andra saker som påverkar din framtida återbetalningsförmåga. I regel kommer du att få en högre ränta på lånet eftersom det innebär en större risk för långivaren om du saknar jobb. Värt att nämna är att ett inkomstkrav kan uppfyllas av andra inkomster än ett jobb. Exempel på detta är: