Låna pengar utan ränta

Jämför räntor och se vilka långivare som lånar ut pengar utan ränta

-
+
10000
Sökresultat
0 långivare hittades
Långivare Lånebelopp Lånetid Effektiv
ränta
Kostnad Återbetala

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Exempel
Att låna 3000 kr i 30 dagar med en räntekostnad på 198 kr ger en effektiv ränta på 118% och totalt 3 198 kr att återbetala.

Varför man får låna pengar utan ränta

Par får låna pengar utan ränta

Även om det låter osannolikt så finns det idag på marknaden långivare som erbjuder dig att låna pengar utan ränta. Den enkla förklaringen till att vissa långivare idag erbjuder dig räntefritt lån är den extremt hårda konkurrensen långivare emellan. Räntefria lån fungerar för långivare precis som smakprover gör för matbutiken. Målet är att du som kund och låntagare ska fastna för just den här långivaren och i framtiden vända dig till dem när du är i behov av att ett lån igen. Vid nästa tillfälle kan du dock inte få något lån utan att betala någon ränta utan då är det ordinarie priser som gäller. Du kan alltså inte få ett räntefritt lån flera gånger från samma långivare.

Se upp för dolda avgifter för räntefria lån

När det kommer till räntefria lån så är det många som tänker att det är för bra för att vara sant att man kan låna pengar utan ränta. Här är svaret både ja och nej. Själva lånet kan vara räntefritt, men samtidigt kan diverse avgifter tillkomma. Exempel på kostnader för att låna pengar kan, förutom räntan, vara:

Det gäller därför för dig som låntagare att vara noggrann med de villkor som gäller innan du ansöker om ett lån utan ränta, även om det “bara” handlar om några tusenlappar. Var också noggrann med att det belopp och den tid du vill låna pengarna kvalificerar sig under långivarens erbjudande då många långivare endast har detta erbjudande för vissa belopp och återbetalningstider.