Lån utan UC

Jämför långivare och se vilka som inte tar kreditupplysning via UC

-
+
10000
Sökresultat
0 långivare hittades
Långivare Lånebelopp Lånetid Kredit-
upplysning
Effektiv
ränta
Kostnad Återbetala

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Exempel
Att låna 3000 kr utan UC i 30 dagar med en räntekostnad på 198 kr ger en effektiv ränta på 118% och totalt 3 198 kr att återbetala.

Hur man lånar pengar utan UC

Man lånar pengar utan UC

När du ansöker om att låna pengar så måste långivaren enligt svensk lag ta en kreditupplysning på dig. Om du har tagit flera kreditupplysningar kan det påverka din kreditvärdighet negativt vilket påverkar dina möjligheter att få din låneansökan godkänd. Att ansöka om att låna pengar utan UC, vilket innebär att långivaren använder en annan aktör för kreditupplysning, kan därför vara fördelaktigt för dig och öka dina chanser att få låna pengar.

Alla långivare måste ta kreditupplysning enligt lag

UC, eller Upplysningscentralen AB, tillhandahåller långivare och låneförmedlare med information om din kreditvärdighet. UC är ingen statlig myndighet utan ägs av Sveriges sex största banker och är därför den absolut vanligaste källan för information kring kreditvärdighet. Att göra en kreditupplysning är enligt konsumentkreditlagen obligatoriskt för långivare. Det är dock inte obligatoriskt att använda sig utav UC för att göra kreditupplysning. Därför har andra kreditupplysningsföretag blivit populära på senare tid vilket gör det möjligt för dig som kund att ansöka om att låna pengar utan UC.

Långivare som inte använder UC för kreditupplysning

Långivarna som använder sig av andra tjänster än UC för att göra en kreditupplysning blir fler och fler till antalet. Gör du en jämförelse hos oss så kommer du enkelt och smidigt kunna se vilken tjänst respektive långivare använder sig av. De tre största och mest populära alternativa aktörerna för kreditupplysning är:

Att en långivare använder sig av en annan tjänst än UC för kreditupplysning ska absolut inte ses som en nackdel. Kreditupplysningar från någon av de andra tjänsterna är precis lika pålitliga för långivaren som de kreditupplysningar UC lämnar. Att ansöka om att låna pengar utan UC är i slutändan precis som vilket annat lån som helst.

Att låna pengar med många UC-förfrågningar

Om du har många UC-förfrågningar finns det risk att långivare som gör kreditupplysning via UC kommer neka dig ett lån. Anledningen är att långivare ser många UC-förfrågningar som en svaghet i din framtida återbetalningsförmåga och är rädda för att du även lånat hos andra långivare än dem.

Att vända sig till en långivare som använder sig av en annan kreditupplysningstjänst än UC hjälper därför dig som låntagare att komma över hindret som många UC-förfrågningar innebär när du behöver låna pengar.