Jämför små lån

Jämför alla små lån och hitta det med lägst ränta

-
+
10000
Sökresultat
0 långivare hittades
Långivare Lånebelopp Lånetid Effektiv
ränta
Kostnad Återbetala

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Exempel
Små lån på 3000 kr i 30 dagar med räntekostnad 198 kr ger dig en effektiv ränta på 118% och totalt 3 198 kr att återbetala.

Att tänka på med små lån

Tjej försöker hitta små lån

Med små lån får du låna pengar en kortare tidsperiod mot en fast räntekostnad. Detta innebär att små lån oftast ska betalas tillbaka inom en relativt kort tid, generellt 15-90 dagar. Om du inte betalar tillbaka dina små lån i tid tillkommer kostnader som dröjsmålsränta och förseningsavgift vilket gör att lånet blir betydligt dyrare och det kan även få konsekvenser för din framtida ekonomiska situation.

Tänk på! Ta enbart små lån om du är säker på att du kommer kunna betala tillbaka ditt lån inom den avtalade återbetalningstiden.

Är du säker på att du kommer kunna betala tillbaka dina små lån inom den avtalade tiden kan du enkelt jämföra små lån från olika långivare och på så sätt hitta det bästa alternativet för dig. När du tittat ett litet lån som passar dig kan du enkelt gå vidare till långivarens hemsida för att ansöka om lånet. 

Ta enbart små lån om du kan betala tillbaka inom angiven tid

Med små lån kan du utöka din buffert vid akuta behov och på så sätt hantera tillfälliga ekonomiska problem. Syftet är att du ska kunna låna en mindre summa under en kortare tidsperiod, därför ska du betala tillbaka ditt små lån relativt snabbt. Missar du att betala tillbaka dina små lån medför det kostnader och andra konsekvenser som kan bli långvariga.

  1. Betalar du inte tillbaka dina små lån inom den avtalade återbetalningstiden medför det en årlig straffränta om 24-30% och även en påminnelseavgift på 60 kr.
  2. Om du fortfarande inte betalar tillbaka går ärendet vidare till inkasso vilket medför en inkassoavgift på 180 kr.
  3. Uteblir din betalning efter inkassokravet skickas ditt ärende till Kronofogden vilket medför kostnader om 640 kr.
  4. Därefter kostar det ytterligare 600 kr för varje år Kronofogden handlägger ärendet vilket i sin tur leder till betalningsanmärkningar som påverkar din kreditvärdighet negativt i minst 3 år framöver.

Har du inte möjlighet att betala tillbaka små lån i tid har du oftast möjlighet att förlänga lånet mot en avgift, vilket är bättre än att ärendet ska skickas till inkasso. Tänk på att alltid betala tillbaka dina tidigare skulder innan du tar små lån.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Vissa långivare erbjuder direktutbetalning

Det finns långivare som erbjuder dig att låna pengar med direkt utbetalning. För att du ska kunna få pengarna utbetalade direkt gäller oftast att du måste ansöka innan 13:00 på en vardag. Utbetalningstiden påverkas också av om du har samma bank som långivaren använder sig av. Genom att trycka på “Mer information” i jämförelsetabellen kan du enkelt se utbetalningstider av små lån för respektive långivare.